Bijdrage boek Lefwijf door Desiree Cuijpers

Bijdrage boek Lefwijf door Desiree Cuijpers

De coronatijd heeft bij veel advocaten voor kopzorgen besteed. Minder klantencontact. Minder omzet, terwijl de kosten maar bleven doorlopen. Wat doe je dan als advocaat?

Desiree Cuijpers, van Cuijpers Advocatuur, één van onze Montforter leden en ondernemers, vertelt aan een leuk boek waar ze haar medewerking aan verleende.

Ik zag een oproep voor het project LEFWIJF. 50 vrouwen, 50 verhalen. Een initiatief van Lucinda Douglas. Jaren geleden heb ik Lucinda horen spreken op een bijeenkomst van FAM! Ik was onder de indruk en werd fan van haar. Lucinda is een geweldige inspirator. Het is voor vrouwen nog steeds moeilijk om zichtbaar te zijn. Dat komt ook, omdat vrouwen diverse maatschappelijke rollen hebben. Wij zijn ondernemers, vrouwen, moeders, partners, buurvrouwen, vrijwilligers. Het is moeilijk om opgemerkt te worden. Lucinda geeft deze vrouwen een podium. Wij mogen laten zien wie wij zijn!

Ons kantoor heeft een bijdrage geleverd aan het boek “LEFWIJF”. Dit boek verschijnt op 2 oktober 2020. Het bevat 50 verhalen van 50 vrouwen over hun eigen lefmoment. Alle verhalen zijn samengebracht door Lucinda Douglas (www.lucindadouglas.nl).

Het verhaal van mij heet “Sambal voor het gerecht”.  Het verhaal vertelt hoe ook ondernemers soms even een moment van Lef nodig hebben en ook onzekere momenten kennen.

Op 2 oktober 2020 is het eerste exemplaar overhandigd aan Jacqueline Prins, directeur van de SER (zie foto). Ik was daar samen met Lucinda Douglas.

Van de opbrengst van de boeken die uitsluitend door of via ons kantoor (Cuijpers Advocatuur) worden verkocht, gaat € 1,- per verkocht fysiek boek en € 0,50 per verkocht e-book naar Wish, Gift & Smile, een weggeefsite op Facebook, opgericht door Inge Minkenberg (leuk om te weten dat zij adjunct-secretaris bij de Orde van Advocaten Oost-Brabant is). Deze site staat voor verbinding tussen mensen en de goedheid voor elkaar.

Heb jij als ondernemer/lid ook een mooi verhaal of nieuwsbericht, of wil je iets delen op onze facebookpagina, dan laat het ons weten!